Når jeg bliver fravalgt!

Jeg tror vi alle kender det!

At blive fravalgt! Eller i hvert fald "ikke-valgt". Som børn i skolen når der skulle vælges hold, fravalgt til et job, fravalgt i kærlighed osv. Eller, det kan også at føle sig misforstået, underkendt, talt ned til og andet. Det er aldrig en fed oplevelse. Og det skal det heller ikke være - for vi bliver ramt på følelser, selvtillid og selvværd. Og det er naturligvis følelsesmæssigt hårdt at være i.

Jeg selv oplever - og oplever det også i mine coachinger om emnet - at det, der sker som det først i langt det fleste tilfælde når vi vælges fra, det er - at vi som det første spørger os selv: "Hvad gør/gjorde jeg forkert?"

Det spørgsmål til os selv, synes jeg er en refleksion værd! "Hvad gør/gjorde jeg forkert?"

Det kan muligvis godt være, at du i nogle situationer gør noget forkert - men så er spørgsmålet overflødigt og uvæsentligt. For så ved du det jo godt...

Så hvis du bliver fyret fra dit job, "fyret" af din partner -  så prøv at at undlade at spørge dig selv om "Hvad gjorde jeg forkert?" Kig hellere dig selv i øjnene og spørg dig selv: "Gjorde jeg det bedste jeg kunne?" - "Gjorde jeg det bedste overfor min partner?" - "Forsøgte jeg virkelig, at være den bedste udgave af mig selv?" - "Var jeg dén/gjorde jeg dét, som jeg gerne ville/kunne?"

Kan du give dig selv et "ja" til de spørgsmål, så har du jo ikke gjort noget galt! Så har du gjort det bedste du kunne!

Og var det så ikke dét - din chef, partner, ven eller andre ville have - så er det deres behov der ikke er blevet opfyldt! Skulle du tilfredsstille disse - ville det muligvis betyde, at du så måtte gå på kompromis med dig selv - gøre noget du egentlig ikke har lyst til - du ville ikke være autentisk - og du ville ikke være ærlig.

Derfor er spørgsmålet "Hvad gør/gjorde jeg forkert?" ikke til gavn for dig.

Det der kan være til gavn - det er at give lidt opmærksomhed på, om der er noget du kan tage med dig videre efterfølgende og som du kan udvikle dig på. Det kan vi kigge på på et andet tidspunkt og i et andet blogindlæg.

Er det ikke nemmere sagt end gjort? Jo - det er det!
Er det ikke svært? Jo - det er det!
Kan det overhovedet lade sig gøre? Ja - det kan det!

Respekter dig selv og den du er - og prøv altid at være den bedste udgave af dig selv. På godt og ondt. Og acceptér, at du ikke er fejlfri. 

Men tal aldrig dig selv ned - tag dig selv alvorligt i stedet for. For så vil du aldrig kunne "gøre noget forkert!"

Dét - er da en refleksion værd, ikke...?